Obuoliai – vitaminai

Nuo gilios senovės žmonės valgydavo obuolius. Juos mėgo Senovės Egipto, Graikijos, Romos gyventojai.
Obuoliuose yra vitaminų C, B1, B6, P, E, karotino, geležies, mangano, kalcio, pektinų, cukraus, organiniu rūgščių.
Obuoliai- puiki priemonė nuo sklerozės, efektyvūs vaistai nuo žarnyno infekcijų, širdies bei inkstų ligų, hipertonijos, nutukimo, mažakraujystės, podagros, inkstų akmenligės. Rūgščių rūšių obuoliai rekomenduojami diabetu
sergantiems ligoniams.
Jie naudingi sergant chronišku reumatu. Sveika gerti obuolių antpilus ir nuovirus. Norint pagaminti šių gėrimų, reikia 3-5 nenuluptus obuolius 10 min. pavirinti uždengtame inde ir 4 val. palaukti. Rekomenduojama keletą kartų per dieną išgerti šilto nuoviro.
Gydytojai teigia, kad obuoliai labai naudingi patyrus infarktą. Obuolių sultys sustiprina širdies – kraujagyslių sistemą. Jos naudingos žmonėms, dirbantiems protinį darbą.
Sergant ateroskleroze, hipertonine liga, tulžies pūslės ligomis, rekomenduojama 15-20 min. prieš valgį išgerti 0,5 stiklinės obuolių sulčių. Sutrikus virškinimui, sergant mažakraujyste ar norint paskatinti šlapimo išsiskyrimą, rekomenduojama obuolių dieta. Šie vaisiai sustiprina organizmo
atsparumą neigiamam radiacijos poveikiui.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top