Svogūnų atsargų ruošimas

Svogūnų laiškams pradėjus gelsti arba gulti, kai oras sausas, nedelsiant išraukite ir, paskleidę plonu sluoksniu, padžiovinkite. Rinkdami nuo dirvos rūšiuokite. Storakakliai būna nevisiškai subrendę, todėl juos pirmiausia sunaudokite maistui.

onion_vegetables_svogunai

Prieš paruošimą svogūnų galvutes gerai išdžiovinkite. Iškasę svogūnų galvutes, jas 4-5 d. palaikykite saulėtoje vietoje ir dar 2-3 savaites sausoje, bet gerai vėdinamoje patalpoje. Gerai išdžiūvusių svogūnų galvučių yra sausas ir plonas kaklelis, likęs nuo nuvytusių svogūnų laiškų. Jei šis kaklelis yra storas, tai svogūnų galvutės dar nėra subrendusios arba jau pradėjusios dygti, tokių svogūnų galvučių ilgai neišlaikysite, nes jos netrukus ims pūti.

Jei kaklelis yra įspraustas į svogūnų galvutę arba yra minkštas, tai požymis, jog svogūnų galvutes pažeidė puvinys, todėl šias svogūnų galvutes patariama kiek galima greičiau, esant galimybei, suvartoti. Svogūnų galvutės yra gerai išdžiūvusios, kai yra padengtos plonais ir sausais blizgančiais lukštais, o kaklelis – plonesnis nei pieštukas. Išdžiovintas svogūnų galvutes sudėkite į kartonines dėžutes, kurias laikykite sausiausioje patalpoje.

Svogūnų galvutės geriau išsilaikys, jei 10 kg galvučių pabarstysite 150-200 g susmulkintos kreidos.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top