Agurkų, aguročių, patisonų, arbūzų sėklas galima laikyti 6-8 metus.
Pomidorų, moliūgų, bazilikų ir kopūstinių augalų sėklas galima laikyti 4-5 metus.
Pupelių, žirnių, ridikėlių ir griežčių sėklas galima laikyti 3-5 metus.
Morkų, burokėlių, cviklinių runkelių, pipirų, ropių, baklažanų, dumplainių, salotų, špinatų, gelsvių, katžolių ir juozažolių sėklas patariama laikyti 3-4 metus.
Svogūnų, porų, petražolių, krapų, rūgštynių, anyžių, kmynų, pankolių, raudonėlių, peletrūnų, pipirmėčių, čiobrelių, šparagų, vaistinių melisų, šalavijų, mėtų ir mairūnų sėklas galima laikyti 2-3 metus. Lapinių ir šakninių salierų bei pastarnokų sėklas galima laikyti 1-2 metus.
Jei oro temperatūra ne aukštesnė nei 12 C. Tokiomis oro sąlygomis visų rūšių kopūstiniai augalai sudygsta per 9-10 dienų, salotos- 8, ridikėliai- 10, žirniai – 9-10, burokėliai – 12, morkos – 15, špinatai – 20, porai – 20, pomidorai – 25-27 dienas. jei oro temperatūra 20-22 °C.
Tokiomis oro sąlygomis žirniai sudygsta per 5 dienas, ridikėliai- 5-6 dienas, salotos-3-4 dienas, kopūstiniai augalai- 5-6, morkos, agurkai, aguročiai, burokėliai ir baklažanai – 6-7, pomidorai- 7-8, pupelės- 9-10, porai- 10-12, špinatai- 10, pipirai- 12, salierai ir petražolės- per 14-15 dienų.