Gydomoji citrinų galia

Citrinos – nuo seniausių laikų žmonių vartojami vaisiai, valgyti dar prieš 4000 metų.
Jei citrinos žievelė parudavusi, o vaisius minkštas, – ji pernokusi. Kuo žievelė šviesesnė, tuo rūgštesnis minkštimas ir sultys.
Liaudies medicina citrinomis gydo daug ligų. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys ir žievelė, kurioje yra eterinio aliejaus. Citrina – vitamino C šaltinis. 2,5 vaisiaus minkštimo ir sulčių pakanka vidutiniam suaugusio žmogaus dienos racionui, žinoma, jei vitamino C negaunama papildomai su kitu maistu. Normaliai maitinantis per dieną pakanka suvalgyti vieną citriną. Kai vitamino C organizme trūksta, jaučiamas nuovargis, sumažėja atsparumas, blogai gyja žaizdos, padidėja jautrumas infekcinėms ligoms, nes susilpnėja imuninė sistema. Dėl per didelės vitamino C dozės gali parausti oda, išberti, pykinti. Taip organizmas reaguoja labai retai, nes įprastai vitamino C perteklius išskiriamas su šlapimu.
Citrusiniai vaisiai saugo nuo vėžio. Žmonės, kasdien suvalgantys po citrusinį vaisių, 50-75 proc. rečiau serga kasos vėžiu nei tie, kurie per savaitę suvalgo mažiau nei vieną tokį vaisių. Citrinose yra daug maistingųjų medžiagų, tinkančių ligų profilaktikai ir slopinančių negalavimus. Citrinas galima valgyti ir naudoti išoriškai – gerti arbatą ir sultis, daryti pavilgus ar sulčių pilti į vonią. Citrinų kursas – natūrali gydymo priemonė.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top