Obuolių, kriaušių džiovinimas
Slyvų džiovinimas
Nuskynus 2-3 dienas apvytinamos saulėkaitoje arba 0,5-1,5 min. apverdamos 1-1,5 % geriamosios sodos tirpale ir nupylus tuoį atvėsinamos šaltame vandenyje. Tuomet 3-4 val. džiovinamos, palaikant 40-50 laipsnių C temperatūrą; 4-5 val. vėsinamos ir galiausiai baigiamos džiovinti 55-60 laipsnių C temperatūroje (per 10-12 val.).
Vyšnių džiovinimas
Gali būti džiovinamos su kauliukais ar be jų. Su kauliukais 0,5-1 min. palaikomos verdančiame 0,2-0,3 % druskos tirpale, po to gerai nuplaunamos šaltu vandeniu, tuomet džiovinamos paskleistos ant sietų. Norint džiovinti vyšnias be kauliukų, jas pirmiausia reikia porą dienų apvytinti saulėkaitoje, Be to, nutraukiami koteliai, išimami kauliukai.
Su kauliukais ar be jų vyšnios 3-4 vai. džiovinamos 40-45 laipsnių C temperatūroje, 4-5 vai. 55-60 laipsnių C temperatūroje, pabaigoje – 10-12 vai. 70-80 laipsnių C temperatūroje.
Miško bei sodo uogų džiovinimas
Dažniausiai džiovinamos avietės, žemuogės, mėlynės, gervuogės, juodieji serbentai, agrastai. Atrenkamos, nuplaunamos, nuvalomos (nereikia plauti tik aviečių, žemuogių, gervuogių). Nutekėjus vandeniui, uogos iš pradžių džiovinamos 40-45 laipsnių C, vėliau ji keliama iki 50-55 laipsnių C temperatūros. Kad nepriliptų prie sietų, džiovinamos uogos dažnai maišomos. Džiovinama 8-12 valandų.