Buities patarimai

kaitlente ir orkaite

5 priežastys, kodėl verta pirkti orkaitės ir kaitlentės komplektą

Orkaitė ir kaitlentė yra praktiškai kiekvienoje virtuvėje ─ šių įrenginių dėka galime paruošti pačius įvairiausius patiekalus ir nustebinti artimuosius savo kulinariniais sugebėjimais. Šią virtuvės įrangą galima pirkti individualiai, tačiau daug dėmesio susilaukia ir orkaitės bei kaitlentės komplektai ─ jei šiek tiek abejojate tokio sprendimo nauda, šios priežastys leis įsitikinti jo pranašumais. Mažesnės išlaidos. Nors sunku …

5 priežastys, kodėl verta pirkti orkaitės ir kaitlentės komplektą Read More »

Kaip išsirinkti kalėdų eglutę?

Kaip pailginti eglutės gyvenimą, kad miško viešnia puoštų namus visą švenčių laikotarpį? Pateikiame keletą naudingų patarimų. • Rinkdamiesi Kalėdų eglę įdėmiai apžiūrėkite jos kamieną. Geriausia, kad jis būtų storas ir, kaip ir šakos, su spygliais. Tinkamos būklės eglės šakos ryškiai žalios spalvos stangrios, nebyrančiais ir nelabai dideliais spygliais. Renkantis eglutę labai svarbu, kad jos šakos lenkiamos nelūžtų, nuo jų nebyrėtų spygliai. Sveiką medį …

Kaip išsirinkti kalėdų eglutę? Read More »

Šilumos taupymas

Atėjus šaltajam sezonui, ne vienas susimąstome, kodėl taip sunku išlaikyti šilumą namuose, vis brangstant šilumos kainai tai tampa ypač aktualu. Šilumos taupymas Šiluma dingsta per nesandarias duris, o ypač per nesandarius butų langus. Todėl ruošiantis žiemos sezonui patartina šiais būdais taupyti šilumą: • Apkamšyti ir apklijuoti langus (galima ir namuose turimomis priemonėmis: vata, popieriumi, audinių skiautelėmis). • Apžiūrėti, kad …

Šilumos taupymas Read More »

medaus kokybės nustatymas

Medaus kokybės nustatymas

Medus – plačiausiai vartojamas bičių produktas, kurį neretai bandoma falsifikuoti. Todėl perkant medų būtina atkreipti dėmesį į jo rūšį ir kokybę. Medų rinktis derėtų pagal spalvą, kvapą, konsistenciją ir klampumą. Kiekvienos rūšies medus turi jam būdingą atspalvį. Pavyzdžiui, gėlių medus yra šviesiai gelsvos spalvos, liepžiedžių – gintarinės, grikių – rusvos. Grynas, be priemaišų medus paprastai būna skaidrus. O turintis priemaišų (krakmolo, …

Medaus kokybės nustatymas Read More »

Nemalonaus kvapo naikinimas

• Jei norite, kad kambaryje pasklistų malonus kvapas, užlašinkite keletą lašelių kvepalų ar odekolono ant neįjungtos elektros lemputės. Arba į hermetiškai uždaromą dėžutę ar stiklainį įdėkite sluoksnį lelijų, rožių ar kitų kvepiančių gėlių lapelių ir apibarstykite juos smulkia druska; po to vėl įdėkite sluoksnelį žiedlapių ir vėl ant viršaus užberkite druskos. Pripildę stiklainį, įpilkite 3-4 šaukštelius spirito ar degtinės. • Jei šaldytuve atsirado …

Nemalonaus kvapo naikinimas Read More »

kad geles nenuvystu

Kad skintos gėlės nenuvystų

Dažnai mus kas nors nudžiugina puokšte gėlių arba mažu žiedeliu. Norisi, kad tas padovanotas džiaugsmas ilgai neišblėstų, kad gėlės puoštų kambarį ir keltų nuotaiką. Apžvelgsime keletą paprastų patarimų, kad gėlės taip greitai nenuvystų: • Gėles patartina kuo lygiau nupjauti (minkštus kotus pjauti tiesiai, o kietus – įstrižai). • Apsemtus lapus nupjaukite, kad nesklistų puvimo kvapas. • Prieš merkiant gėles į …

Kad skintos gėlės nenuvystų Read More »

emaliuoti puodai

Emaliuotų indų priežiūra

• Emalis genda didelius indus statant ant mažų kaitviečių, kai kaista ne visas dugnas; nuo smūgių, taip pat veikiamas rūgščių ir šarmų. • Jei ant emaliuotų indų sienelių atsirado gelsvų apnašų, nuvalykite juos skudurėliu su druska, paskui perplaukite švariu vandeniu. • Emaliuotų indų negalima dėti į karštą orkaitę, nes nuo aukštos temperatūros emalis gali sutrūkinėti, o jo gabalėlių patekti į maistą. …

Emaliuotų indų priežiūra Read More »

Kaip išsirinkti sunokusį arbūzą?

Kaip išsirinkti arbūzą? Kuo didesnis arbūzas, tuo labiau jis subrendęs ir tuo skanesnis. Jeigu arbūzas didesnis už krepšinio kamuolį, jo minkštimas paprastai būna skanus ir labai sultingas. Kokybiškas arbūzas būna kietas ir turi kietą žievelę (jos neįmanoma prarėžti nagu). Jo vaiskočio pagrindas būna gelsvas ir sudžiūvęs. Jis rodo, kad vaisius sunoko nenuskintas. Jeigu sudžiūvęs pats vaiskotis, vadinasi, vaisius galutinai sunoko jau transportuojamas. …

Kaip išsirinkti sunokusį arbūzą? Read More »

Scroll to Top