
• Įsigykite specialų stovą – trikojį laikiklį Kalėdų eglutei. Apatinę kamieno dalį, nuo kurios būtinai nuskuskite žievę, įstatykite į stove esantį rezervuarą su šaltu vandeniu (labai svarbu, kad vandens lygis rezervuare būtų visada didesnis už tą kamieno vietą, kur nugremžta žievė) ir įpilkite į vandenį 3-4 šaukštus glicerino.
• Dar vienas konservuojančio maitinamojo tirpalo Kalėdų eglutei receptas: į tris litrus vandens įberkite po 4-5 gramus citrinos rūgšties ir želatinos, šaukštą kreidos miltelių ir gerai išmaišykite. Indą su tirpalu periodiškai papildykite.
• Jei eglutę nusipirkote anksčiau, laikykite ją balkone arba šaltame prieangyje. Atėjus laikui medelį puošti, litre vandens ištirpinkite tabletę aspirino ir 3-4 arbatinius šaukštelius cukraus. Šį tirpalą supilkite į kibirą švaraus smėlio ir išmaišykite. Į taip paruoštą drėgną smėlį įstatykite eglutę (svarbu, kad jos kamieno galas, nuo kurio nuskusta žievė, panirtų į smėlį 20 cm). Smėlį periodiškai drėkinkite šaltu vandeniu – smėlis nuolat turi būti drėgnas, nes eglutė „geria” daug skysčių.
• Rekomenduotina ilgai nelaikyti eglutės šiltoje patalpoje. Todėl jeigu eglutę įsigijote iš anksto, ją reikia apvynioti popieriumi ir laikyti balkone.