SVOGŪNAI

Svogūnai pasižymi aštriu skoniu ir aromatu, turi gydomųjų savybių, nes juose yra ypatingų medžiagų – fitoncidų, naikinančių ligas sukeliančius mikroorganizmus. Svogūnai pagerina maisto skonį, padeda greičiau jį suvirškinti ir įsisavinti.
Svogūnai auginami visur. Norint išauginti gerus svogūnus, reikia sugaišti nemažai laiko ir gerokai padirbėti. Pirmais metais sėjamos sėklos, iš kurių išauga maži -1-3 cm skersmens – svogūnėliai, vadinamieji sėjinukai. Antrais metais jie sodinami ir rudenį nuimamos didelės svogūnų roputės. Trečiųjų metų pavasarį sodinamos antrų metų svogūnų roputės. Iš jų išauga žiedinės atžalos, kurių žiedynuose subręsta sėklos.
-

Leave a Reply