P

Porai

Yra vasariniai, rudeniniai ir žieminiai porai, jų sodinimo laikas taip pat skiriasi. Poreikiai. Svarbu, kad porai būtų pasodinti saulėtoje vietoje, giliame puriame, humusingame, gerai išlaikančiame drėgmę, tačiau nešlapiame dirvožemyje. Tręšiama organinėmis trąšomis: arba rudenį t žeme įterpiamas mėšlas, arba pavasarį barstoma nemažai komposto. Kadangi augimo trukmė netrumpa, gali tekti papildomai tręšti augalų srutomis arba vandenyje …

Porai Read More »

Pastarnokai

Pastarnokai jau nuo seno maistui vartojamas skėtinių šeimos augalas sulaukia vis didesnio sodu savininku dėmesio, tačiau jis, lyginant su kitomis prieskoninėmis daržovėmis, ilgai auga. Poreikiai. Pastarnokams nereikia tokios geros dirvos kaip morkoms, tačiau ji turi būti giliai išpurenta ir humusinga, ne perdaug laidi. Užtenka tręšti kompostu. Pastarnokų auginimas Galima pradėti sėti nuo kovo mėnesio; kadangi šaknys, pridengtos eglišakėmis, paliekamos žiemoti, tai galima …

Pastarnokai Read More »

Pekino kopūstai

Kiniškiems kopūstams giminingi Pekino kopūstai brandina ne gūžes, o trumpus mėsingus lapkočius, kurie vartojami kartu su blizgančiais tamsiai žaliais lapais. Poreikiai. Tokie pat, kaip ir kinietiškų kopūstų. Auginimas Sėjami nuo liepos vidurio iki rugpjūčio pradžios eilėmis. 30 cm atstumu viena nuo kitos, vėliau išretinami, tarp augalų paliekant 30 cm atstumą. Derlius. Augimo trukmė maždaug 8 savaitės, kotus ir lapelius galima skinti iki …

Pekino kopūstai Read More »

petražolės

Šakninės petražolės

Petražolės (Petroselinum) yra naudingas augalas. Kaip sodinti ir auginti petražoles ir keli žodžiai apie petražolių naudą. Lysvės paruošimas Petražolės – atspari šalčiams, šviesiamėgė kultūra.Lysvė petražolėms pradedama ruošti anksti pavasarį. Kasant žemę į 1 m2 dedama pusė kibiro perpuvusio mėšlo. Jei dirva molinga, į 1 m2 beriama po 21 stambiagrūdžio upės smėlio ir pjuvenų, po 1 …

Šakninės petražolės Read More »

PATISONAI

Patisonai reikalauja daugiau priežiūros, jiems reikia daugiau drėgmės negu aguročiams. Augalai krūmo formos. Jų vaisiai balti, nors būna ir geltonų. Vaisius suplotas, panašus į medūzą; minkštimas stangrus, traškus. Savo skoniu patisonai primena grybus. Patisonai – dietinė daržovė. Maistui naudojami maži jauni ir dideli subrendę vaisiai. Juos galima kepti, troškinti, marinuoti, rauginti. Lysvės paruošimas Patisonams geriausiai …

PATISONAI Read More »

Scroll to Top