Moliūgai yra dietinė daržovė, nes turi cukraus, vitamino C, karotino, ląstelienos, pektininių medžiagų, organinių, geležies ir fosforo druskų. Moliūgai vartojami virti, kepti, troškinti. Iš jų ruošiamas marmeladas, uogienė. Daugelis moliūgų veislių išsilaiko iki pavasario.
Moliūgai – vienametis augalas, turintis stiprią šaknų sistemą, išsišakojusį stiebą su dideliais lapais, stiebo ilgis siekia 3-4 m. Vaisius subręsta per 60-65 dienas, visiškai prinoksta jau nuskintas.
Augalas yra šilumamėgis, gali augti mažiau apšviestose, bet geriausiai dera saulėtose vietose. Sklypuose jis auginamas prie pietinės pastato sienos, prie lentinių tvorų, kur susidaro palankios sąlygos augti ir vystytis. Bet geriausia juos auginti šiltnamyje.