Augalas

valgomoji geltekle

Valgomoji gelteklė

Tai – daugiametis graižažiedžių šeimos augalas. Valgomos jo šaknys, kurios užauga iki 30 cm ilgio ir 3-4 cm storio. Šaknies žievė juoda, minkštimas geltonas. Sėti reikia anksti, kai tik atitirpsta žemė, nes vėliau pasėti augalai nespėja pakankamai sustorėti. Geltekles galima palikti žiemoti; tuomet šaknis būna storesnė, bet ne tokia skani.Dalis augalų jau pirmais metais žydi, …

Valgomoji gelteklė Read More »

Kukurūzai

Rugsėjo mėnesį jau paprastai daržuose nebėra nei žalių žirnių, nei pupelių. Tačiau turime daržovę, kuri savo skoniu ir maistine verte jiems prilygsta – tai kukurūzai. Ne visos kukurūzų veislės yra vienodos. Mūsų skonį bene geriausiai patenkina cukriniai kukurūzai. Kukurūzų tėvynė yra Amerikos atogrąžos, ir Europoje jie subręsta tik tuose kraštuose, kur auginamos vynuogės. Atrankos būdu pavyko užauginti tinkamas maistui veisles, kurios …

Kukurūzai Read More »

Salierai

Valgomasis salieras – Apiaceae šeimos augalas, nuo seno žinomas visame pasaulyje. Liaudies medicina sako, kad salierų biologiškai aktyvios medžiagos gerina nervų sistemos veiklą, regėjimą, inkstų darbą, skatina organizmo atsparumą infekcijoms, tinka seasant širdies, kraujagyslių ligomis. Salierų daigų darže nepatariama sodinti anksčiau gegužės mėnesio vidurio, nes anksčiau pasodinti augalai gali netrukus pradėti auginti žiedstiebius. Salierų daigus galima sodinti net ir birželio pradžioje, svarbu …

Salierai Read More »

Scroll to Top