Valgomoji kolokazija (Colocasia esculenta) – aroninių šeimos augalai. Pietryčių Azijoje jas augina dėl krakmolingų gumbų. Mūsų krašte irgi galima užsiauginti žiemos soduose ar oranžerijose.
Kolokazijos – įspūdingi tropiniai augalai. Jų lapai primena dramblio ausis – 70 cm ilgio, 50 cm pločio, ovalūs pakraščiuose šiek tiek banguoti, odiški, šviesiai žali, Kolokazijos auga drėgnose kalnų papėdėse, užauga iki
metro aukščio.
Valgomosios kolokazijos – tropiniai kultūriniai daugiamečiai “augalai. Jų krakmolingų šaknų minkštimas kietas, baltas, su šiurkščia, ruda, trumpais plaukeliais apžėlusia žievele. Virtos ar keptos šaknys dažnai vartojamos Pietryčių Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių kulinarijoje kaip daržovės arba verdamos garuose, pasaldinamos ir gaminamas pudingas. Tai gana populiarus patiekalas Okeanijos šalyse.
Egzotinių augalų mėgėjai kolokazijas augina retai, nes joms reikia intensyvios šviesos, bet ne tiesiogines saules, ir maistingos žemės. Optimali temperatūra ne žemesne kaip 16-18 °C Kolokazijas reikia gausiai laistyti, tačiau nepeilieti
nes gali pradėti pūti šaknys. Rudenį laistoma rečiau, o nuo spalio leidžiama dirvožemiui išdžiūti. Augalai ,kovo mėn. laikomi 10-12 °C temperatūroje. Pavasarį persodintos kolokazijos gausiai paliejamos ir patręšiamos.