Savojos kopūstai

Savojos kopūstų lapai raukšlėti, pūslėti. Juose 2 kartus daugiau baltymų, sausųjų medžiagų ir vitamino C negu baltuosiuose žiediniuose kopūstuose. Jų skonis švelnesnis ir malonesnis.
Savojos kopūstų sodininkai augina mažiau, nes juos galima išlaikyti tik 2 mėn., be to, šie kopūstai duoda mažą derlių. Bet daugelis nežino, kad šiuos kopūstus galima palikti žiemai lysvėje. Sausio-vasario mėn. sniegas nukasamas, sušalusios gūžės nukertamos, kelioms minutėms pamerkiamos į šaltą vandenį. Savojos kopūstai tinka pyragėlių įdarui, iš jų galima virti sriubą, paruošti karštus patiekalus, gaminti salotas. Rauginimui Savojos kopūstai netinka.
Auginami ir prižiūrimi, kaip ir baltieji gūžiniai kopūstai.
-

Leave a Reply