Kartusis moliūgas

Kartieji moliūgai kitaip dar vadinami karčiaisiais agurkais. Šie vaisiai turi daug geležies, beta karotino, kalio, kalcio, ląstelienos. Juos galima vartoti ne tik maistui, bet ir daugeliui ligų gydyti.
kartieji moliugai
Kartieji moliūgai valgomi blanširuoti. Tam labiausiai tinka geltonos ir oranžinės spalvos vaisiai.
Jie perpjaunami per pusę ir pašalinus sėklas 2-3 minutes pavirinami vandenyje, o po to sumaišomi su česnakais ir paskaninami aitriaisiais pipirais arba kariu. Galima juos valgyti su mėsa.
Liaudies medicinos atstovai rekomenduoja karčiaisiais moliūgais gydyti peršalimą, uždegimines ligas, hemorojų, diabetą, virškinimo sutrikimus,
malšinti galvos skausmą.
Kartusis moliūgas didina interferono, stiprinančio imuninę sistemą, ir tam tikrų antioksidantų, saugančių nuo krūties bei skrandžio vėžio, kiekį.
Be to, kartusis moliūgas mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Įrodyta, kad valgant riebų maistą su karčiaisiais moliūgais kūno svoris auga lėčiau.
Nors šie vaisiai negydo diabeto, bet puikiai tinka jo profilaktikai. Paros dozė -1000-2000 mg. Reguliariai valgant karčiųjų moliūgų, pavyksta stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl galima sumažinti insulino ir kitų vaistų dozes.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top