Agurkų tręšimas organinėmis trąšomis

Pirmąjį kartą agurkus patariama tręšti, kai jie ima žydėti: 10 litrų vandens ištirpinkite po 1 arbatinį šaukštelį kalio sulfato, karbamido ir superfosfato bei 1 stiklinę karvių mėšlo. 1 m2 dirvožemio patariama palieti 5-6 litrais šio tirpalo.
Derančius agurkus patariama patręšti dar 3 kartus. Pirmąjį kartą tiesdami, viename kibire vandens supilkite pusę litro šviežio paukščių mėšlo, 1 valgomąjį šaukštą natrio ir fosforo trąšų mišinio bei 3 valgomuosius šaukštus medžio pelenų. Antrąjį kartą agurkus tręškite po 15-18 dienų: į 10 litrų vandens supilkite 1 litrą karvių mėšlo tirpalo (santykiu 1:3), po 1 arbatinį šaukštelį kalio sulfato, superfosfato ir karbamido. Šį tirpalą būtinai nukoškite ir 8-10 litrų tirpalo paliekite 1 m2 – dirvos. Trečiąjį ir paskutinį kartą agurkus
tręškite po 15 dienų: 10 litrų vandens praskieskite 1 litrą vištų mėšlo tirpalo ir 1 valgomąjį šaukštą kompleksinių mineralinių trąšų. 1 m2 dirvos patariama palieti 5 litrais taip paruošto tirpalo.
• Trūkstant azoto trąšų, agurkų lapai būna šviesiai žali su gelsvu atspalviu.
• Trūkstant fosforo trąšų, lapai įgauna melsvai žalią spalvą, smulkūs, silpnai auga, krenta žiedai ir užuomazgos.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top