Patarimai

Bendri su sodo darbais susiję patarimai ir ne tik

Greipfurtas – riebalų degintojas

Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, “sudegs” beveik pusė gautų kalorijų. O iš ryto suvalgius pusę greipfruto, energijos pakaks visai dienai. Vaisius valgykite kartu su skiltelių plėvele – joje daujsianaudingų medžiagų. Stresą nuima per pusę perpjautas ir orkaitėje su cinomonu bei cukrumi iškeptas greipfrutas. Jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas per mažas, porą kartų per dieną gerkite po stiklinę sulčių. Sergant širdies …

Greipfurtas – riebalų degintojas Read More »

Juka mėgsta drėgmę ir šilumą

Suraskite jai namuose saulėtą vietą, jei pastebite, kad lapai įgauna šviesiai žalią spalvą ir pasidaro liauni, kamienas ištįsta, žinokite, kad augalui trūksta šviesos. Vasarą laistykite 3-4 kartus per savaitę, anksti rytą ir vakare. Pavasarį ir rudenį juką purkškite vandeniu. Vasarą galite išnešti į sodą, terasą ar balkoną, tik palaipsniui įpratinkite prie temperatūros pasikeitimo.

PERŽIŪRĖKITE SAVO ATSARGAS

Šeimininkė dažnai turi pažvelgti į savo sandėliuką ar spintą, kur laikomos uogienės, sultys, kiti konservai. Pastebėjus, kad pradeda gesti, dar galima juos išgelbėti. Pradėjus uogienei rūgti, skystis nupilamas į emaliuotą indą. Įberiama cukraus (1 litrui uogienės – 100-150 g), užvirinama, nugraibomos putos ir sudedama likusi uogienė. Verdama ant mažos ugnies, nugraibomos putos. Kai putų nebėra, uogienė supilama į švarius indus. Uogienė, marmeladai …

PERŽIŪRĖKITE SAVO ATSARGAS Read More »

Kiek reikia suvalgyti daržovių

Žmogaus organizmui be baltymų, riebalų, angliavandenių, svarbu gauti ir biologiškai aktyvių medžiagų: vitaminų bei mineralinių medžiagų esančių daržovėse. Mokslininkai nustatė, kad per metus vienas žmogus turėtų suvalgyti 128-164 kg daržovių (be bulvių): baltagūžių kopūstų – 50 kg, arbūzinių daržovių – 20 kg, žiedinių kopūstų – 3-5 kg, pomidorų – 25-30 kg, morkų – 6-10 kg, agurkų-10-13 kg, burokėlių …

Kiek reikia suvalgyti daržovių Read More »

Alergenai ant palangės

Ar esate alergiškas žmogus? ]ei taip, būtinai perskaitykite šiuos straipsnelius – sužinosite, kokių augalų jums reikėtų pasisaugoti. Alergija – perdėtas atsakas įvairiausiomis alergijomis sergama vis dažniau. Dabar žinoma, kad serga trečdalis viso pasaulio žmonių. Alergija – tai perdėtas organizmo atsakas į iš aplinkos patekusią medžiagą (alergeną). Šia medžiaga gali būti bet kas – žiedadulkės, maistas, cheminės medžiagos ir t.t. Alergijas sunku …

Alergenai ant palangės Read More »

Vitaminai

Iki XX amžiaus pradžios buvo manyta, kad žmonėms pakanka baltymų, riebalų, mineralinių druskų bei vandens, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai neteisingas požiūris. Kiekvienam organizmui būtinos ir tam tikros organinės medžiagos, užtikrinančios normalią organų būklę – vitaminai. Vitaminų randama augaliniuose ir gyvuliniuose maisto produktuose. Cheminiu būdu pagaminti vitaminai neprilygsta natūraliems gamtiniams. Sintetiniai vitaminai, kaip maisto papildas, daugiau tinka vartoti žiemą ir ankstyvą pavasarį, …

Vitaminai Read More »

APIE DAIGŲ AUGINIMĄ

Agurkai ir pomidorai ypatingai jautrūs šviesos trūkumui. Mažiau jos reikia kopūstinėms ir svogūninėms daržovėms, šakniavaisiams, žalumynams. Tad norint kambaryje daigų užsiauginti anksčiau, juos reikia papildomai apšviesti. Agurkų, moliūgų daigai auginami 25-30 dienų, pomidorų- 70, ankstyvųjų ir žiedinių kopūstų- 55-60. Persodinti tokio amžiaus, jie lengviau prigWa. Tačiau jei daigams sudaromos geros sąlygos (vieni kitų nestelbia, gauna pakankamai maisto medžiagų) ir jie prieš persodinimą gerai …

APIE DAIGŲ AUGINIMĄ Read More »

UŽGAVĖNĖS

Užgavėnės – tai išskirtinė metų diena, žiemos išlydėjimo šventė. Užgavėnės neturi pastovios datos, bet dažniausiai būna vasario mėnesį (tarp vasario 9 d. ir kovo 8 d.), t. y. likus 40 dienų iki Šv. Velykų, būtinai antradienį. Nuo seno jos švenčiamos triukšmingai, linksmai, nes buvo tikima, .kad jei gavėnia bus sutikta sočiai ir gerai pasilinksminus, tai ir vasarą nieko nestigs. Per …

UŽGAVĖNĖS Read More »

Scroll to Top