Obuolių actas gaminimas

Obuolių actas – jau nuo senų senovės naudojamas liaudies medicinoje. Juo patariama gydyti, daugybę ligų, jis tinka tiek vidiniam, tiek išoriniam vartojimui. Tačiau žmonėms, sergantiems žarnyno ir skrandžio ligomis, prieš vartojant obuolių actą, būtina pasitarti su gydytoju.

Obuolių actasPagrindinis obuolių acto komponentas yra pradėjusios rūgti obuolių sultys, kuriose susidaro spirito. Nuo to, iš kokių obuolių buvo pagamintas actas, priklauso jo vertingosios savybės. Kuo obuoliai saldesni, tuo daugiau jų sultyse yra spirito ir tuo lengviau pasidaro obuolių actas. Geriausiai tinka maži, prinokę ir sultingi obuoliai, surinkti nuo cheminėmis medžiagomis nenupurkštų obelų.

Kaip pasigaminti obuolių actą? Būdas pasigaminti obuolių actą

Obuolius supjaustykite smulkiai su žieve ir sėklomis, suberkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu taip, kad vanduo juos apsemtų ir užberkite cukrumi. Kilogramui obuolių įberkite 100 g cukraus. Puodą pastatykite šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje ir palaikykite dvi savaites. Mišinį dažnai pamaišykite. Po dviejų savaičių mišinį nukoškite, tirščius nuspauskite, o skystį supilstykite į stiklainius (nepripiplkite pilnų) tolimesniam rūgimui.

Po dviejų savaičių rūgimo obuolių actas bus jau pagamintas. Tada išpilstykite jį į butelius, užkimškite ir pastatykite į tamsią ir vėsią vietą. Na, o pasigaminę obuolių acto, galėsite juo gydyti įvairius negalavimus.

Dalinkitės!

1 thought on “Obuolių actas gaminimas”

  1. Na jo… Autorius turetu nors truputi chemijos pasimokint… Obuoliu sultyse nera spirito. Obuoliai nera uzpilami karstu vandeniu, nes tokiu atveju zuva fermentacijos bakterijos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top