Veislė išvesta Prancūzijoje. Šinšilai – mėsiniai kailiniai triušiai. Šinšilai sveria 6 kg. Keturių mėn.- 3,7 kg. Liemuo ilgas (62 – 70 cm). Krūtinės apimtis 37 – 44 cm. Krūtinė plati, galva nedidelė. Akys spalvotos: rudai vyšninės, melsvos ar pilkos. Ausys trumpos, stačios. Nugara apvaloka. Kojos tiesios, tvirtos.
Šinšilų kailiai 5 atspalvių: tamsūs, melsvai sidabriniai, pilki su juodom bangom. Pilvas, uodegos vidinė pusė ir kojos balti.
Plaukas šinšilų 5 spalvų:
1) žydros,
2) melsvos,
3) šviesios,
4 ) tamsios,
5 ) baltos.
Akuotinių plaukų galai juodi, su baltu žiedu. Šviesaus atspalvio šinšilai mažiau vertinami. Patelės gerai apsivaisina, pieningos, vislios, veda ir išaugina 7 – 8 jauniklius. Ką tik atvesti triušiukai sveria 50 – 60 g. Anksti subręsta: patelės 7 – 8 mėn., patinai 10 -ties mėnesių, 7 mėnesių jau galima mušti. Mėsos išeiga 56 – 63 proc.. Triušiai populiarūs ,jų kailiai gerai vertinami, gražūs, nereikia dažyti. Šinšilai patvarūs, nereikli triušių veislė, bet juos būtina gerai prižiūrėti.