Konservavimo patarimai

konservavimo patarimai• Pirmiausia reikia kruopščiai paruošti stiklinius indus. Anksčiau naudotus stiklainius patariama dvi valandas palaikyti drungname švariame vandenyje. Jei ant jų sienelių yra riebalinių dėmių, į vandenį galima įberti geriamosios sodos.
• Stiklainius reikia gerai iššveisti šepečiu, suvilgytu pamuilėmis arba sodos tirpalu, keletą kartų reikia perplauti švariu vandeniu.
• Prieš pat konservuojant, indus reikia perplauti virintu vandeniu.
• Būtina kruopščiai paruošti metalinius stiklainių dangtelius. Juos reikia nuplauti šiltomis pamuilėmis, perplauti švariu vandeniu. Galima dangtelius penkias minutes pavirinti.
• Vaisiams konservuoti geriausiai tinka įvairios talpos stiklainiai su metaliniais dangteliais, guminiais sandarinimo žiedeliais ir specialiais metaliniais spaustukais.
• Jei naudosite standartinius stiklainius su metaliniais dangteliais, reikės įsigyti specialų prietaisą dangteliams uždarinėti.
• Labiausiai paplitęs ir patogus konservuoti indas – medinė statinaitė. Nereikia naudoti statinių, pagamintų iš spygliuočiu medienos, nes jose laikomi produktai įgija blogesnio kvapo.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top