Kaip išsirinkti sunokusį arbūzą?

Kaip išsirinkti arbūzą?

kaip issirinkti arbuzaKuo didesnis arbūzas, tuo labiau jis subrendęs ir tuo skanesnis. Jeigu arbūzas didesnis už krepšinio kamuolį, jo minkštimas paprastai būna skanus ir labai sultingas.
Kokybiškas arbūzas būna kietas ir turi kietą žievelę (jos neįmanoma prarėžti nagu). Jo vaiskočio pagrindas būna gelsvas ir sudžiūvęs. Jis rodo, kad vaisius sunoko nenuskintas. Jeigu sudžiūvęs pats vaiskotis, vadinasi, vaisius galutinai sunoko jau transportuojamas. O jeigu arbūzo vaiskotis žalias ir drėgnas, tai jis tikriausiai tebėra nesunokęs. Arbūzo žievelės spalva veikiau priklauso nuo jo rūšies, negu nuo subrendimo ar kokybės. Kai kurie žmonės mano, kad ji rodo vaisiaus lytį. Bet iš tikrųjų visi arbūzai yra tos pačios lyties. Dulsvos “vaškinės” apnašos paprastai išduoda, kad arbūzas nepakankamai sunokęs. O rusvos sausos linijos ir “sieteliai” ant šonų, atvirkščiai, rodo, kad jis subrendęs ir sultingas. Garsas, girdimas barbenant arbūzą, yra labai “pranašingas”: jeigu jis duslus, arbūzas neprinokęs, o jeigu skambus, – prinokęs. O štai traškesys, išgaunamas spaudžiant vaisių, gali būti apgaulingas. Spaudžiami gali traškėti ir subrendę arbūzai, ir “nebrendylos”.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top