Aguročiai

Aguročių pakankamai skanūs vaisiai, maistine verte prilygstantys žiediniams kopūstams. Tiek pats augalas, tiek ir jo vaisiai auga nepaprastai greitai. Todėl vaisius skinkite reguliariai, neleisdami jiems peraugti. Maistui geriausiai tinka jauni aguročių vaisiai.

aguročiai

Sodinti ar sėti reikia šalčių pavojams praėjus, tik labai geroje žemėje, saulės atokaitoje.
Norėdami užauginti aguročių daigus, jų sėklas pasėkite 2-3 cm gylyje. | nuolatinę augimo vietą patariame sodinti 30-40 dienų aguročių daigus.

Į paruoštas sodinimo duobes sudėkite pusę kibiro perpuvusio mėšlo arba komposto. Pirmąjį kartą aguročius patręškite skystu mėšlo tirpalu. Mėšlo antpilą su vandeniu praskieskite 5 kartus. Antrąjį kartą šiuo tirpalu aguročius patręškite po 2 savaičių.

Geriausia oro temperatūra augti ir vystytis aguročiams – 23-25 laipsniai šilumos. Karštomis vasaros dienomis būtina gausiai lieti aguročius. Ypač svarbu aguročius gausiai lieti tik šiltu vandeniu, kai jie žydi bei dera.

Likus 7-10 dienų iki aguročių derliaus nuėmimo, šiuos augalus reikia nustoti lieti, kad nepablogėtų aguročių kokybė.
Aguročių vaisius skinkite, kai sukietėja jų žievė, kai jos nebus galima įspausti nagu ir kai ji nusidažys aguročiams būdinga spalva.

Aguročius galima auginti lauke. Norint gauti ankstyvą derlių, aguročiai auginami daigais, maždaug tuo pačiu metu kaip agurkai.

Aguročiai priklauso moliūgų šeimai.

Aguročiuose yra baltymų, angliavandenių, vitaminų – C ir PP, juos gerai įsisavina organizmas, jie tinka dietinei mitybai. Maistui vartojami jauni – 10-12 dienų vaisiai, kol sėklos tik pradeda formuotis. Tokių aguročių minkštimas yra švelnaus ir gero skonio. Aguročius patariama valgyti žmonėms, sergantiems širdies, inkstų, kepenų, skrandžio ligomis.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top