Savojos kopūstai

Savojos kopūstų lapai raukšlėti, pūslėti. Juose 2 kartus daugiau baltymų, sausųjų medžiagų ir vitamino C negu baltuosiuose žiediniuose kopūstuose. Jų skonis švelnesnis ir malonesnis.
Savojos kopūstų sodininkai augina mažiau, nes juos galima išlaikyti tik 2 mėn., be to, šie kopūstai duoda mažą derlių. Bet daugelis nežino, kad šiuos kopūstus galima palikti žiemai lysvėje. Sausio-vasario mėn. sniegas nukasamas, sušalusios gūžės nukertamos, kelioms minutėms pamerkiamos į šaltą vandenį. Savojos kopūstai tinka pyragėlių įdarui, iš jų galima virti sriubą, paruošti karštus patiekalus, gaminti salotas. Rauginimui Savojos kopūstai netinka.
Auginami ir prižiūrimi, kaip ir baltieji gūžiniai kopūstai.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top