Apie bulves

Bulvės skutamos tik prieš pat verdant. Pamerktos ir paliktos vandenyje jos greit praranda vitaminus.
Virti ir kepti bulves reikia prieš pat patiekiant.
Verdamas bulves pjaustykite vienodais gabaliukais, kad visos išvirtų vienu metu. Dėkite j pasūdytą verdantį vandenį. Virkite ant nelabai stiprios ugnies.
Nusunkusios šviežias išvirusias bulves, vandenį panaudokite
sriubai, sultiniui ar padažui, nes jame liko vitaminų.
Bulves galite paruošti ir taip:
1) vienodo dydžio bulves gerai nuplaukite, nudžiovinkite, pasūdykite ir apkepkite orkaitėje (tik karštoje);
2) nuskustas ir supjaustytas didesniais gabalėliais bulves įdėkite į pašildytus riebalus (taukus, sviestą, aliejų) ir kepkite kelias minutes. Po to užpilkite
pasūdytu virintu vandeniu ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.

Dalinkitės!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top